2010-12-21

2010-10-29

(M)mmm...

Ett leende säger mer än tusen ord. Och en som har haft all anledning till att vara glad är Moderaternas nya partisekreterare, Sofia Arkelsten, vars nöjda ansiktsuttryck vi ser på bilden. För hon har alla (åtminstone minst fyra) anledningar att vara glad: en gratis resa till Tanzania den 3-11/2 2007 bekostad av RFSU, en gratis resa i egenskap av miljöpolitisk talesperson för Moderaterna till södra Frankrike 22-23/5 2008 bekostad av Shell, gratis nyttjande av bilmodellen BMW Hydrogen 7 som bekostades av BMW och som hon nyttjade såväl i tjänsten som privat och slutligen en resa till ett kärnkraftverk i Finland 6-7/10 2008 som bekostades av Forum för energi och tillväxt (lobbyorganisation för bl.a. Fortum och åtminstone delstatliga Vattenfall).

-"I våra vägledande etiska regler för privat verksamhet står det att förfogande över fordon, båt eller fritidshus är en sådan förmån som under inga omständigheter får förekomma. /.../ i det här fallet är det privat näringsverksamhet som gett en förmån till den offentliga verksamheten. Då är det än allvarligare," säger Torbjörn Lindhe, chef för Institutet mot mutor [SvD 101029].

Svenska Dagbladet har i dagens artikel talat med flera mutexperter som är mycket kritiska till Moderaternas nya partisekreterares agerande. I synnerhet lånet av BMW:n.

Institutet mot mutors Thorsten Cars anser i dagens SvD att det är försvårande att Arkelsten har nyttjat bilen privat. Vidare anför han att om man har nytta att testa bilen i sitt politiska uppdrag så bör man också se till att man själv eller ens politiska uppdragsgivare står för kalaset.

Men nej, serru, sådana argument biter ju förstås inte på Moderaternas nya partisekreterare. Tvärtom. Föga förvånande försvarar partisekreterare Arkelsten naturligtvis nyttjandet av BMW:n.

-"Jag provkörde den i några dagar för att testa ny teknik. Det tycker jag är förenligt med mitt uppdrag i miljö- och jordbruksutskottet och ingenting konstigt." Därefter trasslar hon till det och de gamla moderaterna gör sig tydligt påminda: "Bland annat åkte jag och hämtade min mormor." [SvD 101029]

Hur hon fick det att höra ihop med sin politiska roll är bortom mitt förstånd.

Moderaternas egna etiska regler är däremot tydliga och säger att den som "medvetet utnyttjat förtroendemannarollen för att tillskansa sig privata förmåner" [ska] avsäga sig sitt uppdrag.

Det är här Arkelstens egna tolkning och samband mellan hennes uppdrag och det privata gör sig gällande och fäller henne själv.

Frågan är om moderaternas egna etiska regler gäller dem själva eller om dessa regler är flexibla när det passar dem själva. Det återstår att se. (M)mmm...

2010-09-19

(S)kamlig rättssäkerhet!


För exakt fyra år sedan deltog jag aktivt i valrörelsen som politisk anställd. Där framhöll jag Sverige som ett föredöme eftersom vi på den internationella scenen har ett rykte om att slå vakt om rättsäkra principer, vilket är en självklarhet för mig med min politiska hemvist. Detta rykte är dock befläckat och fundamenten för vårt anseende i dessa frågor har spruckit. Tyvärr kan vi konstatera att den förra socialdemokratiska regeringen bidrog till detta befläckade rykte genom att avvisa de båda egyptierna, den f.d. Karlstadbosatta Ahmed Agiza och den f.d. Stockholmbosatta Mohammed al-Zeri, till militärdiktaturen Egypten som styrts av en och samma man i ca. 30 år.

Den bristande rättsäkerheten i Egypten medförde att regeringen förlitade sig på en otydligt formulerad "diplomatisk garanti" om att de båda männen skulle behandlas i enlighet med egyptisk lag, vilket tidigare de facto har lett till förekomsten av tortyr. Därefter gavs klartecken att med oöverträffad snabbhet utvisa dem med hjälp av amerikanska CIA. Snabbheten av utvisningarna var att förhindra männens advokater från att överklaga beslutet i internationella organ som därmed skulle kunna förhindra ett verkställande. Med ituklippta kläder, iförda fotbojor, beklädda med ögonbindlar och huvor samt medicinska preparat uppförda i anus transporteras de båda kränkta männen av CIA till Egypten sanktionerade av den socialdemokratiska regeringen.

De båda männen förklarar för svenska UD hur de i fängsligt förvar i Egypten torterats med bl.a. sömnlöshet, slag, hot och eltortyr genom elektroder på genitalierna. Denna information hemlighölls därefter av statssekreteraren som ljög och försäkrade om att de fängslade männen inte utsattes för hot, våld eller tortyr och hänvisade till den diplomatiska garantin för deras välbefinnande.

Europarådet och två olika FN-organ har, under flera gånger, kritiserat Sveriges agerande. I ett försök att mildra denna kritik föreslog Sverige för Europarådet att man istället skulle reglera sådana diplomatiska garantier. Detta påhitt fick inget stöd alls från något annat land och Sverige fälldes på nytt av FN för att ha kränkt det internationella förbudet mot tortyr. Återkommande mörkanden, vilseledanden och lögner har kommit från Sverige vid tiden ifråga istället för att ta ansvar för den inhumana och rättsvidriga handlingen.

Efter valsegern 2006 upphävde Alliansen det socialdemokratiska regeringsbeslutet om utvisning av de båda männen. Ett nytt hopp väcktes hos männen att få upprättelse. Därefter meddelade Alliansregeringen att de båda männen inte fick uppehållstillstånd p.g.a. att säkerhetspolisen hävdade att de utgjorde en säkerhetsrisk. Dessa "synnerliga skäl", som är skeretessbelagda även för männen i fråga ännu idag, är märkliga till sin natur eftersom det var först 2009 som al-Zeri terroriststämplades internationellt.

I likhet med många andra fall är det även i detta fall upprörande att vi inte har ett oberoende organ som granskar och prövar polisens agerande eller anklagelser. Hälsotillståndet för den 15-årsdömda fängslade Agiza, vars fru och barn bor i Sverige, försämras snabbt och han befaras snart vara helt förlamad och utan förmåga att kunna tala. al-Zeri är ännu idag inte dömd, men övervakas ständigt av egyptiska myndigheter.

Detta är en utan tvekan en skamfläck för Sverige och torde smaka illa i varje socialdemokratisk mun. Inget seriöst försök till att göra upp med detta rättsövertramp har gjorts, vilket är oerhört tråkigt. För mig går en sådan passivitet helt enkelt inte att försvara. Inte utifrån min grundsyn om allas lika värde och en rättsäkerhet som omfattar alla. En sådan hantering av de utvisade Agiza och al-Zeri anstår inte ett arbetarparti som bör stå upp för de som själva inte kan. Varför inte delge anklagelserna för de båda misstänkta och låt rättvisan ha sin gång med oberoende domstolar som prövar fallen? Inte såsom har varit fallet hittills där lögner, mörklägganden, undanhållande av information, förvägran av rättsskipning och vilseledanden avlöst varandra. Detta är en skamlig rättssäkerhet!

Bland annat utifrån ovanstående har jag för snart ett år sedan lämnat Socialdemokraterna och röstar i årets val inte längre på partiet.

Elias Cataño
demokratisk socialist och
f.d. ombudsman för SSU

2010-08-14

14 aug: Back home...


Ja, och nu var vi tillbaka ute i det sprudlande nattlivet igen för att ta nån sista öl innan avfärd. Med väskorna färdigpackade på hotellrummet och allt undanplockat smet vi ner i nån timme eller två. Vi kom ner i rättan tid till ett... nja, va ska man säga, inte så graciöst uppträdande. Men hon hade skoj och det gjorde oss glada. Skål för det!


Trots suddigheten på bilden (det var inte antalet öl som låg bakom) så fick vi en bild på kvällens diva innan vi drog oss tillbaka med flaggan på topp. Trots den korta tiden så var vi nöjda...


Sammanfattningsvis så har vi befunnit oss på dessa fyra ställen på bilden över Málagas provins. Pilen pekar Torremolinos där vi utgick ifrån.

Plus:
  • Staden Ronda. Ett måste om man vill komma ifrån och se nåt mer pittoreskt med utsikt över ett fint landskap. Ta med solkrämen för solen bränner!
  • Grillade sardiner på spanskt vis. Också ett måste för att testa annan mat än det tramset som många spanjorer tillagar för att blidka turister som reser utomlands och ändå inte vill äta nåt annat än sin skräpmat.
  • Stadens Nerja och dess grottor. Ett underjordiskt kreation till landskap som överträffar det mesta. Passa samtidigt på att fly värmen och njut av den svalkande kylan.
  • Stränderna och balkongutsikten i Nerja. Klarblått vatten och stenig strand. Perfekt för den som inte vill få med sig sand på hotellet eller i bilen...
  • Tapas. Prova på tapas och gärna gazpacho andaluz (kall spansk krämig tomatsoppa med tillhörande finhackade grönsaker). Våga äta så mycket skaldjur som du kan. Och drick Sangría, men akta för överpriser (över 9 € för en kanna bör du bli misstänksam).
  • Hyr en bil och åk dit du vill. Vi kan rekommendera biluthyrningen REMO (tel: +34 95 238 80 58 eller utan "+34" om du befinner dig på plats, eller via mail: autosremocars@telefonica.net). De lämnar bilen där du bor och hämtar den där också. Enkelt och smidigt samt att de är pålitliga! Men boka i god tid! Lugnt, de pratar engelska också...
Minus:
  • All skitmat som spanjorerna erbjuder de köpglada turisterna som inte vågar prova på annan mat än sin skitta engelska frukost med bönor, ägg och andra slaggprodukter. Det värsta är fanimej friterade strips som serveras överallt. Akta er för detta. Fy bubblan! (Åker man till Spanien så ska man prova på nåt nytt).
  • Restaurangen "El Capricho" i Ronda... a BIG no no!
  • Skyltningar och vägar kan vara krångliga. Se till att tuffa till din bilattityd och kör offensivt (men ändå defensivt)... annars kommer du hamna sist och på villovägar.


Tillbaka till kalla Sverige... äventyret är slut. But we'll be back!

Elias & Criz signing out "Torremolinos" /

13 aug: Sista dagen i solen


Idag vaknade vi till klockan eftersom vi, efter vår utekväll, kom tillbaka till hotellet sent... förlåt, tidigt. Vi passade då på att hyra en trampbåt på vår sista heldag här. Vi hade även haft tillfälle att köpa en engångskamera för en lite mer plaskig och vattnig tillvaro. Vi hittade en trampbåt och fick hyra den för en timme.


Strike a pose. Livet till havs är inte alltid en dans på rosor. Det insåg han när "trampbåt" är synonymt med att personligen trampa för att komma någonvart. Med vårt hotell i bakgrunden, folkmassornas sorl vid strandkanten och solskenets stekheta strålar så njöt vi av många minuters guppande på vågorna.


Utan alla paparazzis var det lättare även för mig att strike a pose. Notera den finfina bilden där mina näsborrar fått en central plats... däri jag för övrigt hittade mitt andra vita hårstrå (bra nyhetsvärde va?)...


Grillade sardiner på spanskt vis. Denna typiska maträtt ser man ofta här nere, så vi gjorde slag i saken och provade maträtten. Mycket utsökt. Knapriga och fina. Det hela blev ännu godare med lite pressad citronsaft. Ännu ett tips vi fick från Marja (gracias por el consejo)...


"Oj, jag tror glaset läcker". Ja, så säger han varje gång...


Det ligger lite sanning i uttrycket om att man kan supa omgivningen snygg. Vi lämnade Sverige och landade i Spanien men efter några öl så befinner man sig plötsligt på Bahamas. Me like beer...


Criz på hamnpromenaden i skymningen. Detta är minutrarna innan vi gick upp på rummet och började packa. Trist, men sant. Nu hade vi uträttat alla ärenden vi skulle göra idag.


Allt var färdigpackat och vi var splittrade: Att gå ut eller att inte gå ut? Vi bestämde oss för att gå ut i det sprudlande nattlivet innan vi återvände och drog direkt till flygplatsen. Oj, glömde vi sova därimellan?

Signing out for now! / E

2010-08-13

13 aug: 12 timmar kvar...

Tråkigt men sant, men nu återstår det bara 12 timmar här i Torremolinos 35-gradiga värme :(

Signing out for now! / E

2010-08-12

12 aug: Suss Uki missing


Efter en god frukost så gjorde vi oss beredda för lite plaskande på stranden och för att sola samtidigt. Numera är vi långt ifrån badkrukor. Badmadrasserna är försedda med rep så att vi kan binda fast dem i bojar ute i vattnet så vi slipper paddla som stuckna valrossar för att inte stranda som tumlare. Allt noggrant uträknat... jajamen!


Jag brister plötsligt ut i tårar när vi till våran förtvivlan mörker att lilla Suss Uki Swift inte står där vi råkade lämna henne kvällen innan. Tiden stod stilla i några minuter av all sorg. Flaggorna hissades på halv stång och en tyst minut inleddes.


Criz bedrövad. Vem skulle nu hämta honom efter hans manikyr? Skulle detta innebära att han numera skulle få åka med pöbeln i nåt så snuskigt som bussar och andra allmänna transportmedel? Nu var det nästan som om tiden gick baklänges av sorgen...


Bara ett sätt att bemöta denna tragedi. Att dricka. Ett efter ett glas avverkades. Minnena av lilla Suss Uki Swift tycktes blekna alltmer... som om det hela vore en vacker dröm.


Criz dricker ännu mer, precis som han lärt lilla Suss Uki att göra. Förlusten av henne var kanske inte så illa ändå. Hon drack mer än vi.... tillsammans. Hon drack dyrare saft än vi. Hon hade fler som hon kallade pappa innan oss (that bitch), trots sin späda ålder. Hon tog betalt per timme (märkte vi såhär efteråt). Nä, hon var nog inte alls en fin flicka, det där...


Elias firar vår nyvunna frihet med lite efterrätt. Criz likaså. Allt var frid och fröjd.


Sorgen var nu borta till ett foto framför en vacker fontän. Därefter fortsatte vår promenad tillbaka till hotellet.


Fontän i aftonskenet. Vackert... så vackert att man lätt kan vänja sig vid livet här.


Elias & Criz laddar upp för kvällens uteliv med att göra sin egen mojito. Väldigt gott för att vara den första gången. We löve mojito! Vi insåg senare att den slog rätt hårt...


Sedan var det utelivet i Torremolinos som gällde. Red Bull Vodka och öl stod på menyn. Flertalet, ska tilläggas. Vi var inte tillbaka på hotellet igen förrän kl 05:30. Time flies by when you're having fun.

Signing out for now! / E

11 aug: Málaga & Nerja


Efter att ha vilat utan att hamna ute så körde vi iväg till Málaga. Vi snurrade runt en bra stund innan vi lyckades hitta en parkering. Vilken trafik, säger jag! Inte alls skoj. Kör man inte offensivt (som jag börjat göra) så är man sist i kön eller inte får den där enda lediga platsen som just råkat uppenbara sig. När väl lilla Suss Uki var parkerad för att ta sin dagliga siesta drog vi ut på stan och promenerade runt i centrala Málaga.


Centrala Málaga bjöd verkligen på fina monument och byggnader av olika slag. Här ser vi en fin kyrkbyggnad och fontän. Ännu är det inte dags för att bikta sig så vi passerade kyrkorna på utsidan. Jag menar, vi är trots allt fromma katolska pojkar bägge två :)


Ett kors för varje synd... sägs det. Usch, och jag som har så många synder. Vilket ska jag bära först? Tufft beslut...


Här ser vi Criz i en pittoresk Málagagränd. Husen är verkligen från den koloniala perioden med sina små balkonger. Jag kunde se mig själv där uppe viftandes med min solfjäder... tata.


Málaga är verkligen ett måste. Det är en storstad med gamla inslag. Såna här syner ser man oftast i gamla västernfilmer. Efter en svalkande fika var det dags att väcka lilla Suss Uki för att dra vidare. Vårt nästa uppehåll skulle bli staden Nerja.


Väl framme så var ju Suss Uki trött igen... så det fick bli en siesta till. Jag och Criz drog till el Mirador de Nerja. Wow! Vilken idyll. Bestämd som jag är så tog vi våra badkläder och strandmadrass från bilen och trippade nätt ner till stranden. Vattnet var klarblått och stranden var småstenig. Inga stenar som gjorde ont utan lady-stones som mjukt och skonsamt masserade våra trötta små tassar. Detta var en av höjdpunkterna på hela resan, kan vi såhär efteråt konstatera. Ett måste för ladies och alla andra som bara vill ta det varsamt.


Criz passade på att bada... kanske lika bra för han har blivit så brun att jag misstänker att han inte har tvättat sig sen vi kom hit.


Valjakten är ännu inte förbjuden, så även jag passade på att bada i det klarblå vattnet.


Grottorna i Nerja blev vår nästa anhalt. De låg en liten bit norr om staden och det var lätt att hitta. Naturens formationer var imponerande att beskåda. Grottorna var svala och sköna att besöka och stundtals även småläskiga. Ljudet av vattendropparna ekade mellan väggarna. Det fanns stora salar av urgröpningar och där majestätiska pelare antingen reste sig från marken eller hängde som förstenade istappar. Välinvesterade pengar och tid!


Grottorna i Nerja får ju även en del av sitt majestätiska intryck av oss. Överallt ljöd applåderna och folkets rop på mer glamour... men sånt kostar. Så vi la av... "inget konstigt alls".


Men showen fortsatte utanför. Och det var uppskattat av alla syrsor som tittade förtjust på...


Även jag utmanade gravitationen och satte mina höfter i rörelse... jag avslöjar dock inte när de slutade vibrera, men Shakira har så rätt så... because hips don't lie


Efter bilfärd tillbaka till hotellet och efter en shoppingrunda så var kvällens avslut en Ensalada de salpicón, vilket är skaldjurssallad. Ruskigt god! Suss Uki trivs så fint i vårt sällskap och vi gjorde rätt i att adoptera henne. Precis som föräldrarna så dricker hon rätt så mycket också. Lilla Suss Uki vill ju bara ha dyr dryck så vi är lite skeptiska till hennes dryckintag. Därefter var vi båda så trötta av dagens eleganta utflykt att vi somnade tryggt för att vakna till nästa dag...

2010-08-11

10 aug: Marbella & Ronda


För att fira adoptionen av vår lilla Suss Uki så kostade vi på oss en frukostbuffé på hotellet. Vi vet hur ettåringar brukar vara så i all förälderlig anda så ställde vi Suss Uki mitt ute på hotellparkeringen i solen. Jag menar, kan hon bli rödare??


Därefter drog vi till Marbella. En bilfärd på drygt 30 min. Vi hade hört att the First Lady Obama var i krokarna... och eftersom vi är gamla bekanta så kunde det vara roligt att ta en fika me tanten. Men hon var inte kvar. Marbella hade dock kvar sin vita glamourösa charm och sitt lyxiga leverne. Precis vår stil, så vi sa åt Suss Uki att vänta på oss utanför ett hotell i 37-gradig värme, vilket hon gjorde. Hon är så lydig... inte undra att man är stolt förälder.


Marbella är sannerligen lite finare, lite bättre än andra turist-oaser här på solkusten. Detta insåg vi genast när vi flera gånger såg exotiska damer som uppenbarligen hade svårt att välja handväska... så varför inte ta med alla?? Very high fashion indeed. Ta ta...


Man gör ju inte blommorna rättvisa riktigt om inte rosorna finns mitt bland dom, så därför gjorde vi en kort uppvisning i rabatten...


Doña Conchas inredningsbutik såg vi när vi hade fått nog av allt glitter och all flärd. Hon ska bara veta att hon är på mångas läppar i upprört tillstånd... concha su ****!

Nu hämtade vi upp Suss Uki och styrde mot Ronda. En stad inåt landet, vilket tog ca 45-60 min att färdas till. Vägen dit var allt annat än rak... men utsikten var unik och så posh (ord som i det närmast beskriver de spanska bilförarna också... men med en annan innebörd!).


Väl framme i Ronda, en väldigt pittoresk stad i kolonial stil som är beläget på en platå, så var det dags för lilla Suss Uki att vila. Rastlösa som vi blev så smög vi en runda och lämnade henne kvar bakom ett litet snuskigt hotell.

Rondas trädgårdsterrass är ett måste för alla rosor med gröna fingrar. Och det var ytterst påpassligt att vi då råkade passera den, så vi tog en runda. Criz blev alldeles till sig av spansk patriotism att han spontanposserade intill en elegant staty... olé!


Ja, och jag ville ju så klart inte vara sämre.


Vi passerade en väldans fin kyrka också, men eftersom det inte var söndag så var det ytterst okristligt att gå in. Dessutom hade vi ju inget att bikta oss för heller, så det gjorde ju inte saken mer aktuell precis...


Eftersom Ronda ligger beläget på en platå så var utsikten fenomenal... nästan som att få svindel. Utsökt...


Ytterligare en kyrka... som Malena Ernman skulle säga: "Neeej, neeej..." Men fin var den minsann... på utsidan. Och varmt så in i helskotta var det också. Värmen här i Ronda var annorlunda än den i Marbella. Här kände man, eftersom man var på en hög platå i bergen, att solen brände mycket mer... Snart dags för en måltid eller nåt svalkande i skuggan.


Criz ville sörpla vatten här, men jag påminde honom att det var en fontän och att det inte var sådär vidare anständigt att uppföra sig så... så vi gick vidare.


Detta är Rondas kanske mest kända attribut - bron över ravinen som delar staden i två delar. En mycket mäktig utsikt som få saker slår...


Ja, nu var det dags att sätta sig ner efter en otroligt lång promenad i en hetta som kändes som den värsta hittills. På torget där vi fick syn på en kyrka slog vi oss ner. Det var en restaurang som såg tilltalade ut. Men ack va vi blev lurade... Vi tog en meny av vad vi trodde var goda maträtter. Vi båda valde varsin spansk kall gazpacho. Vi såg framför oss i fantasin hur kyparen kom ut med varsin krämigt god gazpacho med noga finhackade grönsaker som hör till. Istället fick vi in varsin blaskig gazpacho som han säkert hade sprungit in och handlat på närmsta snabbköp. Ölen fick vi i varsitt avlångt snapsglas och den var uppdrucken snabbare än vi hann blinka. Kanske förångades den, vi är i dagsläget inte säkra.


Mysteriet fortsatte inne på restaurangen och definitivt inne i köket. För även om kyparen inte verkade precis ha bråttom, så hade nog kocken fanimej det. När väl kyparen hittade tillbaka till vårt bord (som för övrigt var den enda, vilket vi borde ha tagit som en varning) så hamnade denna oerhört gastronomiska kreation framför mig. Jag lyfte på flera av de torra stripsen, men hittade inte nåt som såg ut som skördade grönsaker... inte ens ett pollenkorn. Kycklingen var kryddfattig och orsakade ingen revolt bland smaklökarna, som tycktes vara lika döda som köttbiten själv. Jag letade efter salt och peppar, men självfallet var det lika närvarande som grönsakerna...


Den fantasifulla tallriken som Criz fick in såg ut som nåt som precis hade hällts upp på McDonald's... det enda som lös upp tallriken var de facto att han hade fått en citronhalva (nja, inte riktigt en halva). Lök... förlåt, bläckfiskringarna hade lite smak som en gång påminde om ett tillstånd i havet vi badade i härom dagen... eller så var det nåt smakämne av sorten E324. Varken Criz eller jag kunde käka upp stripsen för då hade vi nog dött av uttorkning eftersom de skulle sno åt sig vätskebalansen i kroppen, så vi lämnade potatisfragmenten åt sitt öde. Jag bad Criz att ge det till duvan som sprang runt bordet, varpå Criz med största medlidande frågade mig "Vad har duvan gjort för att förtjäna det??" Så sant så.


Ja, vi får ju inte glömma sensationen på bordet. En majonäsflaska och en no-name ketchupflaska. Man blir ju tagen av den finfina servicen. Vi kunde inte hjälpa det men kyparen såg verkligen ut som att han ville man skulle gå därifrån. Ungefär som "Hej, va gör du här??"

Nä, vi lämnade stripsen för att övergå till desserten. Vi höll andan när vi båda beställde in persika med sirapsås. Va skulle han komma ut med härnäst?


Jo, detta. Helt och hållet från burken han fick med sig från snabbköpet. Att vi inte själva fick öppna burken och äta upp innehållet med sked var en gåta ända in i dessa timmar. Ja, just det... sirapen såg vi inte till. Heller.

Ett par andra gäster slog sig ner, men såg inte våra ledsna ansikten vi så generöst gav dem. Deras förlust. Vi hyste största ömkan. Må deras själar vila i frid (ja, för vi är bannemej säkra på att deras smaklökar skulle få vila ut)...

Vi lämnade kvar dessert och bad om att få notan (högst motvilligt). Den kom. Så småningom. Och vi gick. Fortare än kvickt. Resumé: Besök inte restaurangen "El capricho" i Ronda.


På vägen från Ronda, som totalt sett (förutom matupplevelsen) var en mycket lyckad upplevelse, så tog vi ett foto med en helt enastående utsikt från bergen. Solen höll på att gå ner och nu gällde det att hinna hem innan allt var nattsvart. Vi kan bara rikta ett RIKTIGT STORT TACK till Marja som rekommenderade oss Ronda!

Väl tillbaka på hotellet avrundade vi med ett par drinkar som vi själva blandade. Sen blev det kudden. Morgondagen skulle också bjuda på utflykt...

Signing out for now! / E