2011-02-19

110210-13: Weekend i La Serena

Vid lunch den 10:e tog både jag och Glorita tunnelbanan till "La universidad de Santiago" för att där ta en regionalbuss ut till kuststaden Valparaíso. Resan med buss tog knappt 90 minuter. Väl framme mötte vi upp Criz och hans mamma. Därifrån åkte vi upp till Criz' morföräldrars lägenhet med den bästa av alla utsikter. Vi skulle vara där över dagen för att sedan åka vidare med en nattbuss norrut till kuststaden La Serena där Criz' morbror Javier bor.

Med stors förhoppningar åkte jag, mamma Glorita, Criz och hans mamma och mormor Nena med nattbussen och vart framme drygt 6 timmar senare. Klockan var ca 6:00 på fredagen den 11:e när vi var framme. Criz' morbror kom ner till bussterminalen och hämtade oss med det största av alla leenden och en större längtan att få återse bl.a sin syster (Criz' mamma) som han ej hade sett på 14 år.

Vistelsen i La Serena var över alla förväntningar och gästfriheten var oändlig. Vi besökte alla möjliga ställen i stan och tog många bilder av flera olika se sevärdheter. Vi käkade lunch i Javiers egen restaurang. Sov gjorde vi hemma hos hans familj. Frukosten bestod av exotiska frukter och yoghurt med färskt bröd och te/kaffe. Det fanns inga som helst måsten eller bör... man tog det bara lugnt och passade på att njuta av den 30-gradiga värmen. Helt oslagbart.

Vi återvände till Valparaíso med nattbussen på söndag kväll. Denna gång hade vi inte "Salón Cama" (säng salong) med extra breda sängar, utan fick nöja oss med "Semi Cama" (semisäng) vilket innebar lite mindre stolar. Ingen större skillnad egentligen.

Resan gjorde gott både för mig och för alla andra. Kanske mest för Criz' mormor Nena som träffar sin son en gång om året under hennes födelsedag när han åker och besöker henne. Det var Criz' idé att ta med mormor Nena och det var en hit.

Ove and out!

Inga kommentarer: