2008-02-18

Svartskalle, ät upp, annars...

Allas vår vän och migrationsminister Tobias Billström talar nu klarspråk om den slant (fint kallad för återetableringsstöd) som vår borgerliga regering införde i höstas för att förmå asylsökande att flytta tillbaka till sina respektive hemländer. Men"reformen" har floppat och är ungefär lika varm och attraktiv som en 2½ månader gammal halvrutten kotlett, ty det är bara ett ytterst fåtal som nappat på detta glamourösa erbjudande. Som högst är slanten 50 000 kr per familj, bör nämnas. Inom den borgerliga flocken hörs kritik om att slanten är alldeles för låg och inte alls räcker långt och pekar på att i t.ex. Danmark är motsvarande slant 5 gånger så mycket som den svenska. Men Tobias Billström fnyser ifrån sig och menar allvar när han säger:

"jag är övertygad om att intresset för stödet kommer att öka när Sverige i sista hand också kan återsända människor med tvång" [SVTs Rapport 18:00 sönd 17 feb 2008]

Med andra ord säger vår vän Billström med nävarna i plasthandskar till alla berörda "Svartskalle, ät upp och åk hem, annars...". För här ska det matas. Och med tvång. Och snabbt ska det gå undan för öppettiderna är begränsade. På så vis ökar man "intresset" bland de senare i utvisningskön att käka en halvrutten kotlett innan man åker hem "frivilligt". Och är man inte hungrig så åker man hem i alla fall. Fortare än fan också.

Och har du riktigt osis, så kan de svenska myndigheterna ha läckt känsliga uppgifter om dej i bästa fall till den diktaturstat du råkar komma ifrån så att du utsätts för fara och din säkerhet äventyras. Men va fan, alla kan ju göra fel... speciellt om inga riktlinjer finns. Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: