2010-08-09

9 aug: Down Town


Idag vakande vi tidigt för att inleda vår biljakt (hitta biluthyrning). På vägen ut infann sig ett sånt där Kodak-moment, så jag var ju minsann tvungen att plåta utsikten från hotellpassagen intill entrén. Inget av de där skadedjuren (kattskrällena) syntes till idag... thank God.

Överallt vi gick för att hitta biluthyrning gav inga resultat. Vi insåg ju rätt snabbt att vi borde ha bokat bil redan efter nån dag efter vår ankomst. Men, men... nu var det bara att gilla läget. Till slut (efter många gators letande och många timmars strövande) hittade vi ett ställe som erbjöd oss att lämna och hämta hyrbil på vårt hotell. Perfekt. Vi slog till. Det kan ju inte bli mer perfekt. Vi la handpenning på kärran och gick därifrån lättade. Bilen levereras imorrn kl 09:45 (usch, va okristligt tidigt!).

Vi tog tillfället i akt och drog me oss badmadrasserna och la oss och plaskade i vattnet i 1½ timme. Vi plaskade ut till en boj några 50 meter ut i vattnet och band fast madrasserna där. Sen somnade vi om på varsin madrass och behövde inte oroa oss för att driva in mot land, störas av skrikiga folk, få sand upp dit solskenet inte lyser eller en plaskig handduk. Allt sånt e passé om man bara har badkläder och en badmadrass samt en vattenflaska. Damn, we're smart!


Vi fortsatte vår stadsvandring med att utforska nya gator och nya områden och lyckades ta oss ända ut till ytterstadskanten och tillbaka till fots. På vägen tillbaka satte vi oss ner för att käka lite. Vi beställde varsin mojito till en väldans bra pris.


Sablars, va mojiton var lättdrucken... den fuktade ju bara upp halsen, så vi var ju tvungna att skölja ner den första mojiton med en andra. Lustigt att personalen bad att få tillbaka glasen innan de kunde ge oss en andra, men hade inga fler glas... så hade de ju inga fler glas. Nåja, inga problem...


Även den andra mojiton var lika lättdrucken som den första, trots att vi käkade en spansk soppa med en grillad färsk fisk...


Jag var ju lite bedrövad över vissa i sällskapets reaktion på drycken...


... men efter några minuter kvicknade Criz till igen. Om denna plötsliga power-siesta hade något att göra med alkoholen i mojiton förtäljer inte historien.


På vägen tillbaka knäböjde jag lojalt och patriotiskt till Skånes flagga som prydde en fasad så fint. Nu blev jag extra glad.


Och nu är det minsann dags att bege sig ut igen i nattlivet för att avrunda dagen med en drink eller två. Det kan ju bli tre också ;)

Signing out for now! / E

Inga kommentarer: