2010-08-14

14 aug: Back home...


Ja, och nu var vi tillbaka ute i det sprudlande nattlivet igen för att ta nån sista öl innan avfärd. Med väskorna färdigpackade på hotellrummet och allt undanplockat smet vi ner i nån timme eller två. Vi kom ner i rättan tid till ett... nja, va ska man säga, inte så graciöst uppträdande. Men hon hade skoj och det gjorde oss glada. Skål för det!


Trots suddigheten på bilden (det var inte antalet öl som låg bakom) så fick vi en bild på kvällens diva innan vi drog oss tillbaka med flaggan på topp. Trots den korta tiden så var vi nöjda...


Sammanfattningsvis så har vi befunnit oss på dessa fyra ställen på bilden över Málagas provins. Pilen pekar Torremolinos där vi utgick ifrån.

Plus:
  • Staden Ronda. Ett måste om man vill komma ifrån och se nåt mer pittoreskt med utsikt över ett fint landskap. Ta med solkrämen för solen bränner!
  • Grillade sardiner på spanskt vis. Också ett måste för att testa annan mat än det tramset som många spanjorer tillagar för att blidka turister som reser utomlands och ändå inte vill äta nåt annat än sin skräpmat.
  • Stadens Nerja och dess grottor. Ett underjordiskt kreation till landskap som överträffar det mesta. Passa samtidigt på att fly värmen och njut av den svalkande kylan.
  • Stränderna och balkongutsikten i Nerja. Klarblått vatten och stenig strand. Perfekt för den som inte vill få med sig sand på hotellet eller i bilen...
  • Tapas. Prova på tapas och gärna gazpacho andaluz (kall spansk krämig tomatsoppa med tillhörande finhackade grönsaker). Våga äta så mycket skaldjur som du kan. Och drick Sangría, men akta för överpriser (över 9 € för en kanna bör du bli misstänksam).
  • Hyr en bil och åk dit du vill. Vi kan rekommendera biluthyrningen REMO (tel: +34 95 238 80 58 eller utan "+34" om du befinner dig på plats, eller via mail: autosremocars@telefonica.net). De lämnar bilen där du bor och hämtar den där också. Enkelt och smidigt samt att de är pålitliga! Men boka i god tid! Lugnt, de pratar engelska också...
Minus:
  • All skitmat som spanjorerna erbjuder de köpglada turisterna som inte vågar prova på annan mat än sin skitta engelska frukost med bönor, ägg och andra slaggprodukter. Det värsta är fanimej friterade strips som serveras överallt. Akta er för detta. Fy bubblan! (Åker man till Spanien så ska man prova på nåt nytt).
  • Restaurangen "El Capricho" i Ronda... a BIG no no!
  • Skyltningar och vägar kan vara krångliga. Se till att tuffa till din bilattityd och kör offensivt (men ändå defensivt)... annars kommer du hamna sist och på villovägar.


Tillbaka till kalla Sverige... äventyret är slut. But we'll be back!

Elias & Criz signing out "Torremolinos" /

Inga kommentarer: