:: Ämnen || Labels ::

:: Historik || History ::

2009-08-19

Mallorca (18 aug): On the road 2

Fortsättning från inlägget "Mallorca: On the road 1"...

Fyra nöjda killar förevigade sig innan vi satte oss i bilen (se bild 1) för att åka från Torrent de Pareis. Vi fortsatte norrut till familjeresmålet Alcudia där vi bestämde oss för att käka. Vi stannade till vid en nyetablerad restaurang som bl.a. hade meny på danska. Magnus kände ett plötsligt behov av att prova på det danska uttalet under tiden han rapade och höll på att svälja tungan. Ganska bra imitation, tyckte jag som både är skåning och har lite dansk påbrå... men mindre bra, tyckte den snälla servitrisen vid ingången som upplyste en väldigt generad Magnus om att hon var dansk. Eftersom David hade haft ett sällan skådat Paella-begär, så tipsade servitrisen oss om en närbelägen restaurang. Vi gick dit och Magnus och David fick till förrätt vitlöksbröd som inte smakade vitlök och till varmrätt en kyckling- och skaldjurspaella utan skaldjur... men desto mer (!) välsaltad. Jag och Criz fick till förrätt en schysst spansk gazpacho (kall och krämig tomatbaserad soppa med grönsakstillbehör), men huvudrätten var varsin mozzarellasallad med tigerräkor, mango och pesto (enligt menyn). Vi fick in en sallad som närmast liknade en fruktsallad med minimalt med isbergssallad tillsammans med två tigerräkor som tydligen käkat upp måltidens pesto (för den var minsann mystiskt borta) men däremot trollat fram både jordgubbar, ananas och kiwi samt gjort mangon till en purépöl (se bild 2). Både jag och Criz var missnöjda och när servitrisen kom och dukade av frågade hon oss på spanska om vi var beredda på lite dessert, varpå Criz snabbt replikerade "Var inte detta dessert vi precis åt?". Hon lämnade oss (för att aldrig komma tillbaka... inte ens för att lämna notan) med ett obekvämt litet leende. Estetiskt fin - kanske, men inte alls värd 12€. Magen skrek nog mer när vi gick därifrån än när vi gick dit. Är ni i Alcudia - besök inte restaurang "Sa PlaÇa"!

Sen var det raka spåret hem igen, denna gången med Magnus som chaufför och David vid sin sida. Vi andra låg tämligen nedslagna i baksätet (inte för att vi var på något sätt mätta, utan mer för att inte göra oss av med den gnutta energi vi hade kvar av frukosten). Resan tillbaka till Palma gick relativt snabbt och vid kvällen tog vi ett tårdrypande farväl av vår fyrhjulade trotjänare (se bild 3). Magnus och David, som tillbringar sin sista heldag här imorgon (onsdag), har bestämt sig för ett återbesök till exotiska Magaluf med de ständigt återkommande brittiska restaurangmenyerna med bacon- och bruna bönor och fotbollsmatcher på TV. Jag och Criz har ännu inte bestämt oss för morgondagens innehåll. Mañana, mañana... som vi säger i Spanien.

Nu ska jag och Criz ut på någon bar för att svalka av oss... speciellt då vi har förvisat R2D2 ner till receptionen igen. Magnus har råkat somna av trötthet, trots att både han och David var sugna att dra ut. Så de ligger utmattade i sitt svala rum. Nä, off we go... todiloo!

PS: Solbränn-tävlingens slut börjar närma sig. Såhär ligger landet till (se bild 4): Criz innehar fortfarande den mest intensiva bruna färgen... till den milda grad att vi andra misstänker att han faktiskt inte har duschat under några dagar utan plaskat lite i handfatet med låst toadörr. Elias har en gyllenbrun färg som Criz berömmer som en autentisk semesterbränna (ja, det säger ju en hel del om förstaplatsen kanske). Magnus har en lätt röd/svagbrun nyans på armarna (dock mer brun färg på pannan), men tätt därefter så knapar David ikapp med sin lätt svaga kastanjerödbruna-nyans på armarna som inte går att gömma under kepsen som återigen slagit sig till ro däruppe. Hur ska det gå? Bara ett sätt att ta reda på det - fortsätt läsa kommande inlägg.#

2 kommentarer:

Annelie sa...

Super blogg.. just love it!!
Kram Annelie

Admin sa...

Hallå, Annelie! Va skoj att du gillar bloggen. Rent objektivt måste jag ju få uttrycka att även jag älskar den :)
Kram!